top of page

WAAROM 'Meer dan Muziek'

© 2016 foto by RiskedeVries

Een paar jaar geleden ben ik, met mijn toen 86 jarige moeder, liedjes gaan zingen. Oude liedjes uit haar jeugd, bekende liedjes, maar ook haar bekende klassieke melodieën. Muziek is niet alleen mijn, maar was ook haar leven. Tot mijn vreugde sloeg dit heel goed bij haar aan. We hadden een “muzikale dialoog”, waarna ze, fysiek en mentaal, opmerkelijk beter haar dag leek door te komen.

Nadat zij overleden was, heb ik deze positieve muzikale ervaringen gedeeld met meerdere mensen in mijn netwerk. Op uitnodiging begon ik te musiceren met ouderen in een verpleeghuis in Amsterdam. Een zeer positieve ervaring voor alle betrokkenen, inclusief voor mijzelf, die vervolg kreeg.

 

Kennismaking met gerenommeerde deskundigen, waaronder prof.dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie en een autoriteit op het gebied van ouderdom en dementie en prof.dr. Philip Scheltens, neuroloog en directeur Alzheimercentrum VUmc, bracht een en ander in een stroomversnelling. Ik heb besloten om mij, naast mijn professie als hoornist, tevens professioneel toe te leggen op zingen en musiceren met ouderen.

Meer dan Muziek wil  door interactief te zingen, te musiceren en/of met elkaar naar muziek te luisteren de cliënt activeren. Meer dan Muziek is in persoonlijke handen van Peter Steinmann. Het beoogd resultaat is, dat de cliënten tijdens en tot ver na de muzieksessie in een merkbaar betere emotionele toestand verkeren.

© 2016 foto by RiskedeVries

bottom of page