top of page

PETER STEINMANN

 

Peter Steinmann (Brunssum, 1954), studeerde hoorn bij Adriaan van Woudenberg aan het Maastrichts Conservatorium. Voordat hij in 1976 in dienst kwam bij het Concertgebouworkest speelde hij in het Residentie Orkest en het Amsterdams Philharmonisch Orkest, de voorloper van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Twee keer, respectievelijk onder leiding van Riccardo Chailly en Gerd Albrecht, soleerde Peter Steinmann met drie collega-hoornisten in Robert Schumanns Konzertstück voor vier  hoorns en orkest.

Als kamermusicus speelde hij veel samen met de oprichters van het Nederlands Blazers Ensemble, Het Combattimento Consort en de Amsterdamse Bachsolisten.

Peter Steinmann zet zich als orkestlid van het Concertgebouworkest o.a. in voor educatieprojecten.

Sinds oktober 2013 ontplooit Peter Steinmann muzikale activiteiten voor ouderen, met het doel om bij te dragen aan de kwaliteit van leven voor mensen met de ziekte van Alzheimer. Meer hierover is te lezen op www.meerdanmuziek.com.

De twee hoorns die Peter Steinmann tot zijn beschikking heeft, een bes dubbelhoorn en een bes/hoge F hoorn van Musik Alexander, zijn eigendom van de Foundation Concertgebouworkest.

Referentie Concertgebouworkest: https://www.concertgebouworkest.nl/nl/peter-steinmann

 

bottom of page